2017-07-17 │PROJEKTAS ,,SĖKMĖS MOTYVACIJA“

Liepos 11-13 dienomis buvo įgyvendinamos projekto „Sėkmės motyvacija“ veiklos. Šio projekto tikslas – nepilnamečių savimotyvacijos stiprinimas per aktyvų komandinį sportą mokymą(si), siekiant efektyvių pokyčių asmenybės tobulėjimo ir pozityvių santykių kūrimo šeimoje. Kompleksiškų projekto veiklų metu dalyvių gebėjimai lavinami per naują, nepažintą aplinką, iššūkius, išėjimą iš komforto zonos, parodant bendradarbiavimo ir komandinio darbo svarbą. Ugdomas pozityvus bendravimas bei pasitikėjimas savimi. Projektas orientuotas į drąsią, iššūkių nebijančią ir juos priimančią jauną asmenybę ir jos šeimą, todėl projekto veiklose buvo kviečiami dalyvauti Šiaulių apygardos probacijos tarnybos priežiūroje esantys jaunuoliai.

Projekto mokymus vedė ir su jaunuoliais bendravo Nacionalinės regionų plėtros lektorė , karjeros konsultantė Diana Armalienė. Mokymų ,,Asmeninio išskirtinumo priėmimas. Sėkmės motyvacija“ metu įgalinama kurti savitą esybės stilių, padedanti atpažinti savo stiprybes ir kartu geriau suvokti kitų poreikius. Jaunuolių skirtumai padėjo kurti efektyvesnius santykius grupėje, komandoje. Programoje analizuojama atsakomybės, dėmesio sukoncentravimo, emocijų valdymo problematika. Praktinės užduotys padėjo suvokti tiesiausią kelią į sėkmę realizuojant savo išskirtinius gebėjimus žinias ir įgūdžius.  Jaunuoliai turėjo progą įvertinti aplinkos įtaką jų priimtiems sprendimams.

Komandinio darbo įgūdžius bei fizinę ištvermę jaunimas lavino KANE‘S arenoje per komandinio sporto šakas. Nepilnamečiai turėjo galimybę išmėginti stalo tenisą. Trenerė Ieva Šimkutė paaiškinusi šio žaidimo taisykles skatino pajusti priešininką ir kuo ilgiau išlaikyti dėmesį atmušant kamuoliuką. Taip pat jaunuoliai sudalyvavo ir padelio treniruotėje. Ši netradicinio komandinio sporto šaka reikalavo ištvermės, bendradarbiavimo tarp komandos narių ir susižaidimo. Labiausiai jaunuoliams patiko tinklinio treniruotė, kurioje dalyvavo ir Probacijos tarnybos darbuotojai, atsakingi už projekte dalyvaujančius jaunuolius. Ši komandinio sporto šaka leido labiau susibendrauti ne tik su savo bendraamžiais, bet ir geriau pažinti probacijos tarnybos darbuotojus. Nuotaikingą tinklinio treniruotę pravedęs Modestas Strockis stebėjosi jaunuoliu energija, noru mokytis bei sugebėjimu bendradarbiauti. Nepilnamečiai turėjo galimybę išbandyti ir ypatingo tikslumo, susikaupimo ir taiklumo reikalaujantį skvošą. Į projekto ,,Sėkmės motyvacija“ netradicinio sporto šakų sąrašą buvo įtraukta ir kartingų treniruotė. Šis pasivažinėjimas leido suprasti, kad visur turime laikytis taisyklių, būti atsakingi ir atsargūs.

Vainikuojant šio projekto įgyvendinimą „Apolo“ boulinge vyko šeimų varžybos „Sportuokime kartu“, kurių tikslas – stiprinti nepilnamečių ir jų šeimos narių pozityvų emocinį ryšį, asmeninę raišką ir pokyčius tarpusavio santykiuose.

Projekto ,,Sėkmės motyvacija“ veiklomis sukurta motyvuojanti, pozityvi aplinka, kuri skatino jaunuolius ir jų šeimas tobulėti, tarpusavyje bendradarbiauti ir rezultatų siekti drauge. Tai projektas, kuriame suprantame, kad savo energiją galime nukreipti į turiningą veiklą, kuri leidžia asmenybei tobulėti ir pasiekti aukštumų.

Projektą finansavo Kalėjimų departamentas prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos.

Parašykite komentarą